Raportul intocmit de europarlamentarul italian Giovanni Claudio Fava referitor la presupusele activitati ilegale ale CIA in Europa a fost aprobat, luni seara, la Strasbourg, de comisia special instituita pentru a clarifica problema. Adoptat dupa dezbaterea a aproximativ 200 de amendamente, cu 25 de voturi pentru, 14 impotriva si sapte abtineri, textul nu mai mentioneaza numele Romaniei.

In raportul sau, socialistul Claudio Fava considera drept "neverosimil" faptul ca guvernele europene sa nu fi fost la curent cu activitatile ilegale ale CIA in tarile lor sau cu rapirile unor suspecti de terorism, inclusiv cu miile de zboruri efectuate de agentie in spatiul aerian continental. Ca urmare, Romania se regasea intr-un amendament la proiectul propus de Fava si formulat de europarlamentarii din grupul Stanga Unitara Europeana. In forma sa initiala, amendamentul suna astfel: "Parlamentul European apreciaza ca trebuie verificat daca exista probe referitoare la existenta unor inchisori secrete in Polonia, Romania si Bulgaria, asa cum au denuntat unele anchete jurnalistice si organizatii neguvernamentale calificate".

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.