Presedintele american George Bush a anuntat ca succesorul liderului al-Qaeda in Irak va fi plasat imediat pe lista de tinte potentiale a armatei americane.

Anterior, al-Qaeda a numit un cleric radical in locul lui Abu Mussab Al Zarqawi, ucis saptamana trecuta.

Liderul american a facut declaratia cu ocazia unei reuniuni strategice la Camp David, la care sunt invitati, printr-o legatura video, si liderii irakieni.

La Camp David, presedintele american si cei mai apropiati consilieri ai sai dezbat timp de doua zile viitoarea strategie pentru Irak.

Dupa ce a fost informat timp de trei ore despre mersul campaniei irakiene, presedintele american s-a declarat multumit de ceea ce a auzit.

"Cred ca evaluarea privind situatia din Irak este foarte realista. Apreciez recomandarile care s-au facut si care pot duce la crearea unui Irak guvernabil si capabil sa se apere singur", a declarat liderul de la Casa Alba.
George Bush a mai solicitat vecinilor Irakului sa isi onoreze promisiunile si sa ajute la reconstructia tarii.
Casa Alba spera ca aceasta conferinta sa ofere un sprijin concret noului guvern irakian si sa sporeasca increderea publicului american in capacitatea lui George Bush de a gestiona situatia din Irak.

In ultima perioada, liderul american s-a aflat la cote negative record de popularitate, dar uciderea liderului al-Qaeda in Irak si faptul ca noul cabinet de la Bagdad a inceput sa functioneze ofera unele motive de optimism administratiei de la Washington.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.