Un avocat american care i-a reprezentat pe cativa dintre detinutii straini de la baza Guantanamo Bay a declarat ca unul dintre cei trei detinuti care s-au sinucis sambata urma sa fie eliberat dar ca nu i se spusese acest lucru.

"Tocmai am aflat ca unul dintre ei facea parte din grupul de 141 de persoane care urmau sa fie eliberate de la Guantanamo Bay- a declarat avocatul Mark Denbeaux.
"Dar politica noastra este sa nu le spunem nimic celor care urmeaza sa fie eliberati pana cand nu stim sigur in ce tara va fi trimis. Disperarea lui a fost insa suficient de mare si nestiind ca urma sa fie eliberat, s-a sinucis", a declarat avocatul american.

Raportorul Natiunilor Unite pe problema torturii, Manfred Nowak, a facut un apel la liderii europeni sa foloseasca intalnirea de saptamtna viitoare cu presedintele Statelor Unite, George Bush, pentru a face presiuni ca baza Guantanamo sa fie inchisa.

Premierul Danemarcei a declarat la randu-i ca procedurile folosite la Guantanamo Bay incalca legea si submineaza razboiul impotriva terorismului.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.