Guvernul maghiar intentioneaza sa vanda cladirile in care isi desfasoara activitatea si sa verse banii obtinuti la bugetul central.

Tot in vederea reducerii costurilor, premierul ungar propune si desfiintarea unor posturi de functionari.

Budapesta - Potrivit premierului ungar Ferenc Gyurcsany, citat de MTI, birourile din noul sediu, aflat intr-un complex de cladiri proiectat special in afara centrului Budapestei, vor insuma jumatate din suprafata actuala, respectiv 160.000 de metri patrati. In cursul prezentarii masurilor de reducere a costurilor, premierul ungar a mai anuntat ca veniturile rezultate din vanzarea actualelor birouri, aproximativ 100 de miliarde de forinti (377,4 milioane de euro), vor fi varsate la bugetul central.

Bugetul de austeritate sperie si functionarii

O alta masura menita sa reduca din deficitul public record este desfiintarea, pana in 2008, a 12.500 de posturi de functionari. "Pana in 2008 vom micsora cu 12.500 numarul functionarilor, reducand cu 37 de miliarde de forinti (140 de milioane de euro) costurile", a declarat Gyurcsany, in cursul prezentarii programului sau economic in fata deputatilor. Guvernul intentioneaza sa reduca efectivele administratiei centrale cu 23 la suta, prin eliminarea serviciilor considerate "inutile" si prin regruparea agentiilor cu obiecte de activitate apropiate, a precizat el.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.