Gruparea al-Qaeda in Irak va lansa “atacuri de amploare” ca sa razbune moartea liderului Abu Musab al-Zarqawi, se spune intr-un comunicat publicat pe o pagina de internet si care se crede ca apartine organizatiei.

In comunicat se mai spune ca atacurile "vor scutura dusmanul din somn".

Organizatia afirma ca si-a reiterat sustinerea fata de Osama bin Laden dar inca nu a fost numit un succesor care sa ia locul lui Abu Musab al- Zarqawi, despre care s-a spus ca e liderul al-Qaeda in Irak.
Abu Musab al-Zarqawi a fost ucis in timpul unui raid aerian american miercuri.
Medicii care au efectuat autopsia au declarat ca rezultatele nu vor fi date inca publicitatii.

Confuzie

Comunicatul de pe internet a fost publicat in numele organizatiei al-Qaeda in Irak dar se pare ca a fost publicat de Consiliul Mujahedinilor, o organizatie de grupari insurgente fondata de al-Zarqawi.

"Planuim operatiuni de amploare care vor scutura inamicul si ii vor fura somnul", se spune in comunicat.

Declaratia adauga ca organizatia nu a fost afectata de "martiriul lui Zarqawi".

"Organizatia si-a adunat puterile, si-a recapatat stabilitatea si a fost reinnoita cu sange proaspat", afirma comunicatul.

"Pentru cei care luptau in razboiul sfant numai de dragul lui al-Zarqawi, al-Zarqawi e mort. Dar pentru cei care luptau in numele lui Dumnezeu, Dumnezeu de in viata si vesnic".
Dupa moartea lui Zarqawi, au inceput sa apara intrebari cu privire la circumstantele mortii lui, de vreme ce americanii au dezvaluit el era inca in viata dupa bombardamentele americane asupra unei ascunzatori a acestuia.

Nu se stie nici daca ramasitele lui Zarqawi vor fi predate familiei sale din Iordania.

Zarqawi era inca in viata cand politia irakiana a ajuns la scena bombardamentelor americane dar a murit la scurta vreme dupa aceea din cauza ranilor, a declarat un general american.

Miercuri, avioanele americane au lansat 230 de kilograme de bombe asupra ascunzatorii lui Zarqawi din orasul Baquba.

Anterior, armata americana declarase ca Zarqawi nu supravietuise bombardamentului, care ar fi fost organizat in urma unor informatii venite din randurile organizatiei lui Zarqawi.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.