Traficul cu femei, destinate pietei prostitutiei, si cel cu minori, folositi drept sclavi, infloreste in Marea Britanie, atrag atentia responsabili britanici.
"Criminalitatea in aeroporturi este in crestere si sunt organizate chiar licitatii de sclavi, in zone deschise accesului publicului, pentru patronii de bordeluri care vin sa caute femei in vederea practicarii prostitutiei", a declarat Nazir Afsal, reprezentantul Parchetului britanic, Crown Prosecution Service (CPS).

Tinerele, in majoritate din statele Europei de Est, sunt vandute la licitatie pentru prostitutie in aeroporturile britanice. O asemenea licitatie a fost organizata recent la terminalul de sosiri de pe aeroportul Gatwick din sudul Londrei, in fata unei cafenele, a precizat un purtator de cuvant al CPS. Alte licitatii ar fi avut loc pe aeroporturile londoneze Heathrow si Stansted, precum si pe alte aeroporturi britanice. Potrivit statisticilor Ministerului de Interne, in Marea Britanie se prostitueaza si traiesc intr-o stare aproape de sclavie in jur de 1.400 de femei.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.