Dupa ce a reusit sa calmeze o noua serie de revolte in suburbiile pariziene, Sarkozy vrea sa inaspreasca pedepsele pentru infractiunile minorilor.
Din nou masini incendiate, raiduri ale adolescentilor furiosi, incendii locale, violente de noapte in oraselele Clichy-sur-Bois si Montfermeil, suburbii ale capitalei franceze, unde fortele de ordine au retinut marti si miercuri 13 persoane. Printre acestea se afla si Muhittin Altun, cel care a generat revoltele de amploare de anul trecut din Clichy-sur-Bois, informeaza Associated Press. Desi politia franceza a reusit mercuri dimineata sa preia controlul asupra situatiei, punind capat "razmeritelor", ministrul Internelor, Nicolas Sarkozy, are un pretext ideal pentru reluarea campaniei de modificare a unei ordonante din 1945, care nu incrimineaza penal minorii, nici macar pentru infractiuni in care se poate stabili premeditarea actului in instanta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.