Razboiul secret din Europa cunoaste o revenire spectaculoasa: peste 130 de ofiteri de informatii rusi sub acoperire actioneaza in acest moment in Germania, informeaza editia de azi a revistei germane Focus, preluata de agentiile internationale de stiri. Afirmatiile revistei Focus se bazeaza pe date confidentiale ale serviciilor germane de contraspionaj si ale Oficiului Federal al Politiei Criminale.

Un expert al institutiei mentionate a declarat ca partidele politice, companii, institute de cercetare si locatii militare sunt supravegheate intr-o maniera extrem de agresiva. "Focus" a aflat ca numarul rezidentilor serviciilor secrete ruse a crescut semnificativ in ultimul timp, fiind apropiat de cel inregistrat intre 1949 si 1989, in timpul razboiului rece.

Conform acelorasi surse, un ofiter al serviciilor secrete militare ruse a fost capturat de curand in nordul Germaniei, in timp ce incerca sa racoleze un soldat al armatei germane. Guvernul federal a prezentat o plangere scrisa Ambasadei Rusiei la Berlin, in urma careia agentul a fost retras din Germania. "Focus" mai scrie ca Procuratura Federala din Karlsruhe cerceteaza in prezent declaratiile mai multor agenti rusi care au urmarit politicieni si jurnalisti germani. Cei insarcinati cu acest caz nu exclud posibilitatea ca in spatele depozitiilor agentilor sa se afle speranta ca vor obtine dreptul de rezidenta in Germania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.