Potrivit expertului militar al Haaretz, Zeev Schiff, aceste rachete, propulsate cu ajutorul unui carburant solid si dotate cu ogive ce pot transporta pana la 600 de kilograme de explozibil pot lovi Beersheva, in desertul Néguev (sud).

Mai putin precise, in pofida sistemului independent de ghidare, aceste rachete, denumite Zelzal-2 (sau Nazeat, in Iran), sunt concepute pentru a viza aglomeratiile. Ele au fost depozitate in buncare special intarite din valea libaneza Bekaa, in apropiere de Siria. Pana la aceste noi dispozitive, raza maxima de actiune a rachetelor de care dispunea gruparea Hezbollah era de 300 de kilometri.

Potrivit postului public de radio israelian, aceste piese de artilerie cu raza lunga de actiune sunt furnizate unitatilor Hezbollah de catre experti iranieni. Arsenalul militiilor siite libaneze cuprinde, de asemenea, rachete katiusa, cu o raza de actiune de la 10 la 22 kilometri si rachete de calibru 220 milimetri furnizate de Siria, precum si rachete Fajr-3 si Fajr-5, ce pot atinge o raza de actiune de 45 de milimetri si, respectiv, 75 de kilometri.

Postului public de radio israelian si ziarul Haaretz citeaza doi reprezentanti ai serviciilor de informatii israeliene, care sustin ca Hezbollah poseda si circa 12.000 de lansatoare de racheta instalate in sudul Libanului, de-a lungul frontierei nordice a Israelului. Intrebat in legatura cu acest aspect, presedintele Comisiei parlamentare pentru probleme de politica externa si de aparare, Tsahi Hanegbi, a afirmat intr-o declaratie pentru postul de radio israelian: ‘’Este mai mult decat ingrijorator, dar noi stim exact ceea ce ne ameninta si suntem perfect in masura sa facem fata’’.