Zeci de homosexuali si activisti pentru drepturile homosexualilor au participat, sambata, la prima parada gay din istoria Moscovei. Chiar daca marsul a fost interzis de autoritati si demonstrantii au trebuit sa faca fata unei contramanifestatii organizate de militantii crestin-ortodocsi, nationalisti si neo-fascisti, minoritatea gay a descris evenimentul drept o victorie.
Pentru a impiedica parada, autoritatile au dispus, in apropierea Pietei Rosii, sute de scutieri. Fortele de ordine au intervenit in momentul in care un grup de manifestanti gay a incercat sa depuna flori la Mormantul Soldatului Necunoscut, intr-un gest simbolic de protest. Politistii au inchis portile parcului, iar demonstrantii au fost intampinati brutal de reprezentanti ai gruparilor ultrareligioase si nationaliste.

Fortele de ordine au arestat aproximativ 100 de persoane, inclusiv pe organizatorul marsului, dar si turbulenti din tabara contrademonstrantilor. Sub lozinca "Moscova nu este Sodoma", acestia au promis ca vor avea grija sa strice orice manifestatie a homosexualilor. Vineri, un tribunal moscovit a dat castig de cauza deciziei primariei de a interzice parada, pe motiv ca este posibila izbucnirea unor violente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.