Al 5-lea batalion de voluntari la martiraj botezat "Nader Mahdavi" a depus juramantul la Teheran. 30 la suta din ei sunt femei, toti dorind sa-si dea viata in operatiuni sinucigase impotriva scriitorului britanic Salman Rushdie si a Israelului, ori pentru apararea tarii impotriva agresorilor.

Voluntarii au raspuns chemarii grupului radical "Comitetul pentru glorificarea martirilor miscarii mondiale islamice". Purtatorul sau de cuvant preciza ca "din sase in sase luni inscriem voluntari, care sunt acum 55.000". Joi, sute de persoane - barbatii purtand celebrele keffieh palestiniene, iar femeile, chador negre - s-au strans in cimitirul eroilor si martirilor islamului din Teheran. Acolo, intr-o atmosfera de exaltare, a depus juramantul noul batalion, al cincilea, format din 300 de persoane si botezat "Nader Mahdavi", dupa numele unui localnic care si-a gasit moartea in timpul razboiului iraniano-irakian.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.