La 25 de ani de la descoperirea virusului care produce maladia SIDA, cercetatorii au identificat o subspecie de cimpanzei din Camerun ca "sursa naturala" a HIV
La 25 de ani de la descoperirea virusului care produce maladia SIDA, cercetatorii au identificat o subspecie de cimpanzei din Camerun ca "sursa naturala" a HIV, arata concluziile unui studiu publicat in revista americana Science, transmite AFP. Cimpanzeii din subspecia "Pan troglodytes troglodytes" sunt purtatori sanatosi ai virusului SIVcpz (virusul imunodeficientei simiene), echivalentul maladiei SIDA la maimute si inrudit cu HIV-1, virusul responsabil pentru pandemia SIDA. Aceasta este concluzia cercetatorilor francezi, americani si englezi, de la Universitatile din Alabama, Montpellier-1 si Nottingham, care au participat la acest studiu. Pentru a studia prevalenta acestui virus la cimpanzeii salbatici, echipa internationala de cercetatori a analizat excrementele acestor primate care traiesc in padurea tropicala cameruneza.

Ei au constatat ca virusul SIVcpz este foarte raspandit printre membrii acestei subspecii. Virusul se transmite la oameni prin vanatoarea si consumul animalelor de savana infectate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.