Atat domnul Blair, aflat in vizita la Washington, cat si presedintele Bush, au pus accentul mai ales pe progresele inregistrate de Irak pe calea democratiei.

Cei doi au sustinut ca invadarea Irakului a fost o actiune justificata, de pe urma careia irakienii vor beneficia in anii care vor veni.

"Odata cu formarea noului guvern, in Irak se produce o schimbare fundamentala, a declarat presedintele Bush. Desi ne asteptam la acte violente in continuare in zilele si saptamanile care vor veni, teroristii lupta acum cu un guvern constitutional, ales liber."

Intrebat care a fost cea mai mare greseala americana in Irak, presedintele Bush a amintit de abuzurile de la inchisoarea Abu Ghraib.

"Cred ca cea mai mare greseala pe care am facut-o este Abu Graib. Am platit si platim pentru aceasta greseala de mult timp."

La randul sau, premierul Tony Blair a admis ca fortele aliate au comis erori. El a amintit de felul in care au fost dezactivate fostele structuri militare irakiene.
"Am fi putut proceda altfel in incercarea noastra de a curata societatea irakiana de structurile de putere ale fostului partid de guvernamant Baath. Aspectul dificil a fost insa acela ca aceste forte s-au opus cu hotarare procesului democratic din Irak" a spus Tony Blair.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.