New York - "Cartierul Manhattan din New York ar putea fi inghitit de apa in urma trecerii unui puternic ciclon, intr-un an sau intr-un secol, afirma directorul Centrului national american pentru uragane", Max Mayfield.

"Problema nu este daca un puternic ciclon va lovi New-Yorkul, ci cand", a afirmat el in cadrul unei audieri in Senatul american. In opinia sa, un uragan de categoria 3 ar putea ridica nivelul marii cu 8 sau 10 metri in anumite zone din New York, ceea ce ar duce la inundarea metroului, paralizand in totalitate cea mai mare metropola din lume.

"Responsabilii cu situatiile de criza din New York stiu ca acest lucru se va intampla, poate anul acesta, poate anul viitor, poate intr-o suta de ani, insa acest lucru se va petrece cu siguranta si trebuie luate masuri", a adaugat Mayfield. Centrul national de uragane prevede formarea a cel putin 10 uragane pana in iarna in Atlantic, dintre care patru ar putea lovi SUA.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.