Primul zgirie-nori construit pe locul unde se ridicau turnurile gemene de la World Trade Center a fost inaugurat marti.
Cel care a conceput noua cladire a promis ca aceasta va servi ca model pentru a incheia reconstructia complexului WTC de acum pina in anul 2012. Imobilul de otel si sticla, de 57 de etaje, are o suprafata de 58.000 de metri patrati si va gazdui birouri. A fost conceput de Larry Silverstein, in virsta de 74 de ani, care a taiat o panglica albastra, in cadrul ceremoniei de inaugurare, care a avut loc in aer liber. Cu aceasta ocazie, un grup de scolari si un tenor irlandez au intonat "God Bless America". A fost dezvelita, totodata, o sculptura rosie stralucitoare numita "Balloon Flower", in fata cladirii, iar Lou Reed si Suzanne Vega au sustinut un concert. "Multa emotie. Este o zi foarte fericita. Pe acest loc a fost ultima cladire care s-a prabusit, la 11 septembrie, si acum este prima care reinvie", a spus Silverstein.

Este un imobil mai inalt, mai elegant, in comparatie cu edificiul de 47 de etaje pe care-l inlocuieste. "7 World Trade Center" a fost conceput pe baza ultimelor noutati in materie de securitate si mediu. Larry Silverstein a fost cel care a construit si vechiul "7 World Trade Center", pe parcursul a 20 de ani. Aceasta a fost a treia cladire care s-a prabusit la 11 septembrie 2001, dupa turnurile gemene, apartinind Port Authority of New York and New Jersey si fiind inchiriat de Silverstein. Noul turn a fost proiectat de David Childs, acelasi arhitect care a realizat si Freedom Tower, menit a inlocui WTC. Este un zgirie-nori ce poate fi considerat primul turn "green"(verde) din New York, deoarece foloseste mai putina electricitate si sisteme eficiente de incalzire si racorire in miez de vara.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.