Pe Internet a fost facuta publica o inregistrare audio atribuita lui Osama bin Laden.

In aceasta inregistrare, cel care pretinde ca e liderul al Qaeda spune ca el personal i-a ales pe cei 19 atacatori care au pus la cale atentatul de la 11 septembrie si ca printre acestia nu se gasea Zacharias Moussaoui.

Nu se stie inca daca vocea din aceasta inregistrare audio este intr-adevar a lui Osama Bin Laden. Al Qaeada transmite insa adesea astfel de mesaje.

In aceasta inregistrare, Osama bin Laden, daca intr-adevar este vocea lui, sustine ca Zacharias Moussaoui, singura persoana condamnata pentru 11 septembrie, nu a avut nici o legatura cu atacurile.
Bin Laden spune ca el insusi a fost responsabil de alegerea celor 19 atacatori.

Nu ar fi pentru prima data cand Osama bin Laden revendica atentatele de la 11 septembrie.
Ar fi insa pentru prima data cand liderul Al Qaeda vorbeste de implicarea sa in operatiunile concrete care au precedat momentul 11 septembnrie.
Statele Unite considera ca persoana responsabila de recrutarea atacatorilor este Kladed Sheikh Mohammed, tinut in prezent in arest.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.