Specialistii in meteorologie americani au anuntat ca sezonul uraganelor din Oceanul Atlantic, care incepe la 1 iunie, se anunta a fi unul agitat, cu pana la 10 furtuni de intensitate mare.
Patru sau sase dintre aceste uragane ar putea atinge nivelul trei de intensitate sau chiar mai mult, viteza vantului urmand a ajunge pana la 178 de kilometri pe ora.

Anul trecut, sezonul uraganelor a fost unul deosebit de activ, numarul furtunilor tropicale ajungand la un record. Tot atunci a fost inregistrata una din cele mai puternice furtuni tropicale din istoria SUA, uraganul Katrina. Anul trecut, in Oceanul Atlantic s-au format 28 de furtuni tropicale si 15 uragane. Administratia Nationala a Oceanelor si a Atmosferei prevazuse anul trecut ca din 15 furtuni tropicale, maximum 9 ar fi trebuit sa se transforme in uragane. Anul trecut a fost stabilit recordul de distrugeri in mai multe state din sudul si sud-estul SUA dupa ce zona a fost maturata de patru uragane de mare intensitate. Printre acestea, cel mai distrugator a fost Katrina, care a lovit in plin orasul New Orleans.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.