Autoritatile au decis demolarea vilelor fara autorizatie de pe insula Viri, cunoscut loc de vacanta. Planul i-a scandalizat pe cei atinsi, printre care si in jur de 250 de cetateni maghiari.

Ministerul Mediului, Amenajarii Teritoriului si Constructiilor din Croatia a decis saptamina trecuta demolarea a 48 de vile de pe insula Vir pentru ca nu aveau autorizatie de constructie. Lucrarile de demolare au inceput miercuri, incluzind si 18 imobile apartinind unor oameni de afaceri din Ungaria. Cazul a declansat reactii atit din partea proprietarilor, cit si a diplomatiei ungare.

Discriminare

"Nu sint evreu, dar statul croat ma trateaza ca atare", declara reporterului de la Index.hu unul dintre nefericitii proprietari dupa ce si-a pus pe haine si pe casa steaua lui David. El si-a burdusit casa cu butelii de gaz, amenintind ca va arunca in aer cladirea in cazul in care se incearca demolarea ei. Totusi, el a incetat protestul simbata seara, dupa asigurarile primite din partea guvernului croat ca nu i se va demola casa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.