Presedintele SUA a semnat o lege care prevede o reducere suplimentara a impozitelor, in valoare de 70 de miliarde de dolari.

George Bush sustine ca noua legislatie va impulsiona economia americana si va spori sansele Partidului Republican sa castige alegerile din noiembrie pentru Congresul American.

George Bush a anuntat ca reducerea impozitelor face parte dintr-o strategie mai ampla care are in vedere stimularea cresterii economice si imbunatatirea standardelor de viata ale americanilor.

Anuntul vine pe fundalul ultimelor sondaje de opinie care arata ca Partidul Republican a atins un punct de minim in ce priveste increderea alegatorilor: 56% dintre americani vor ca Partidul Democrat - din opozitie - sa castige alegerile din noiembrie pentru Congresul Statelor Unite.

Cu un ochi la alegerile din noiembrie

Presedintele Bush spera ca noile reguli in materie de impozitare vor ajuta partidul sau sa mentina controlul asupra Senatului si Camerei Reprezentantilor, dupa alegerile din luna noiembrie.

"Cand e vorba de economia tarii sunt optiuni clare: oamenii vor putea sa aleaga intre un partid care a promis sa mentina impozitele la un nivel redus si sa impulsioneze economia si un partid care vrea sa mareasca impozitele. E o optiune simpla", a spus George Bush.

Analistii remarca faptul ca adoptarea acestei legi este o rara victorie legislativa a administratiei Bush, care reaminteste electoratului republican cat de important este ca partidul sa-si mentina majoritatea in Congres.
Partidul Democrat s-a opus legii, sustinand ca decizia de a reduce impozitele este iresponsabila avand in vedere dimensiunea deficitului bugetar al tarii.
Democratii mai sustin si masura ii avantajeaza pe bogati si ca va avea efecte minore pentru clasa de mijloc.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.