Astfel, presedintele a recoltat 33 % opinii favorabile, acesta fiind cel mai scazut nivel inregistrat de un presedinte american de cand ABC si Washington Post au inceput sa publice acest tip de sondaj in urma cu 25 de ani.

Un total de 65 % dintre persoanele intervievate isi dezaproba presedintele, in special pentru felul in care gestioneaza situatia in Irak. Astfel, 62 % dintre americani considera ca razboiul in Irak nu merita sacrificiile indurate de soldatii lor, 59 % dintre intervievati il considera o eroare, 66 % nu sunt de acord cu politica presedintelui lor in Irak si doar 32 % o aproba. 69 % dintre americani estimeaza ca tara lor se indreapta spre o directie gresita. Presedintele Bush primeste 53 % aprobari pentru politica sa impotriva terorismului (43 % o dezaproba).

Dar rata de dezaprobare este majoritara pentru politica fiscala (54 % i-o dezaproba, fata de 42 % care o aproba), politica economica (60 % o dezaproba, iar 38 % o aproba), imigrare (56 % dezaproba, 34 % aproba) sau rolul sau in pretul petrolului (76 % il dezaproba, fata de 20 % care il aproba).

Dar, individual, americanii raman optimisti. Peste opt din zece americani se declara satisfacuti de viata lor si afirma ca sunt optimisti cand se gandesc la viitorul lor. Sondajul a fost realizat intre 11-15 mai pe un esantion de 1.103 adulti. Marja de eroare este de plus sau minus trei procente.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.