Un total de 65 % dintre persoanele intervievate isi dezaproba presedintele, in special pentru felul in care gestioneaza situatia in Irak. Astfel, 62 % dintre americani considera ca razboiul in Irak nu merita sacrificiile indurate de soldatii lor, 59 % dintre intervievati il considera o eroare, 66 % nu sunt de acord cu politica presedintelui lor in Irak si doar 32 % o aproba. 69 % dintre americani estimeaza ca tara lor se indreapta spre o directie gresita. Presedintele Bush primeste 53 % aprobari pentru politica sa impotriva terorismului (43 % o dezaproba).

Dar rata de dezaprobare este majoritara pentru politica fiscala (54 % i-o dezaproba, fata de 42 % care o aproba), politica economica (60 % o dezaproba, iar 38 % o aproba), imigrare (56 % dezaproba, 34 % aproba) sau rolul sau in pretul petrolului (76 % il dezaproba, fata de 20 % care il aproba).

Dar, individual, americanii raman optimisti. Peste opt din zece americani se declara satisfacuti de viata lor si afirma ca sunt optimisti cand se gandesc la viitorul lor. Sondajul a fost realizat intre 11-15 mai pe un esantion de 1.103 adulti. Marja de eroare este de plus sau minus trei procente.