Consiliul Europei s-a alaturat altor organisme internationale intr-o critica acerba la adresa autoritatilor ruse care contribuie la intensificarea rasismului in Rusia.
Fortele de politie, in general, si unitatile de cazaci, in special (care se ocupa de pastrarea ordinii publice), au o atitudine discriminatorie fata de minoritati, se arata in Raportul Comisiei impotriva Rasismului si a Intolerantei a Consiliului Europei. Raportul precizeaza ca politia a intensificat in ultimul an controalele impotriva minoritatilor care traiesc in Rusia, in special a cecenilor si a caucazienilor. Mai mult, autoritatile refuza chiar sa inregistreze plingerile victimelor rasismului.

Maniera "de lucru" a autoritatilor este una tipic kaghebista: de cele mai multe ori, acestia fabrica dovezi, "plantind" in casele minoritatilor arme sau droguri. "Violenta rasista s-a accentuat in Federatia Rusa, nu doar din cauza activitatii grupurilor extremiste de dreapta, dar si din cauza comportamentului arbitrar si brutal al unor unitati de cazaci", se arata in Raport. Rasismul si-a gasit adepti chiar si printre parlamentarii rusi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.