Mark Inglis, un alpinist neozeelandez in varsta de 47 de ani, a devenit primul om cu ambele picioare amputate care a cucerit cel mai inalt varf din lume, Everestul.
Dupa o ascensiune care a durat 40 de zile, el si-a sunat sotia sa-i spuna ca a ajuns pe varf, apoi s-a intors la tabara 4, a povestit Anne reporterilor. Inglis a avut cu el o pereche de proteze de rezerva, in eventualitatea unui accident, dar nu au existat probleme, a spus el. Alpinistul a parcurs ultimii 450 de metri ai ascensiunii dintre baza 4 si varful muntelui in conditii meteorologice perfecte, pe urmele compatriotului sau, Edmund Hillary, si ale serpasului acestuia, Tenzing Norgay, primii oameni care au ajuns pe Everest, in urma cu 53 de ani. Fost ghid montan, Mark Inglis a suferit un accident in 1982, in urma caruia ambele picioare i-au fost amputate. Accidentul a avut loc pe Muntele Cook, cel mai inalt din Noua Zeelanda, cand alpinistul a ramas blocat in zapada timp de 14 zile.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.