Presedintele Statelor Unite, George Bush, a confirmat ca pentru o mai buna supraveghere a granitei cu Mexicul, de-a lungul acestei frontiere vor fi trimisi pina la sase mii de membri ai Garzii Nationale, ca parte a planului sau de a contracara afluxul de imigranti ilegali in Statele Unite.
"Trebuie sa ne asiguram ca orice imigrant ilegal pe care-l prindem trecind granita noastra de sud va fi intors acasa. Peste 85 la suta din imigrantii ilegali pe care-i prindem trecind aceasta frontiera sint mexicani si cei mai multi sint trimisi inapoi in 24 de ore. Dar cind sint din alte tari e mai greu sa-i returnam. De multi ani guvernul nu are suficient spatiu de detentie pentru a-i tine pina la definitivarea proceselor", a declarat George Bush, intr-un discurs televizat in direct.

Obiectivele reformei preconizate de presedinte
Presedintele Bush a spus ca printre obiectivele sale se numara securizarea granitelor, un program care sa permita angajarea temporara de muncitori straini, noi carti de identitate pentru lucratorii straini legali si incurajarea imigrantilor sa se integreze in societatea americana.
Presedintele a spus ca va Cere congresului mai multi bani pentru a imbunatati supravegherea granitei cu Mexicul.
In acelasi timp el a repetat dorinta sa de a crea un program care sa permita muncitorilor straini sa lucreze legal in America, pe durate de timp limitate. El a spus insa ca Statele Unite nu vor oferi o amnistie milioanelor de lucratori ilegali.

Se estimeaza ca numarul imigrantilor ilegali din Statele Unite se ridica la 11, 5 milioane.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.