In Irak, circa 30 de persoane au fost ucise intr-o serie de atacuri cu bomba.

Reprezentantii fortelor armate ale Statelor Unite au declarat ca in cel mai grav incident, 14 irakieni au fost ucisi dupa ce doua masini-capcana, conduse de atentatori sinucigasi, au explodat in apropierea unei baze militare americane de langa aeroportul din Bagdad.

La nord de capitala, cel putin doua garzi de corp ale ministrului irakian de externe au murit, dupa ce o masina incarcata cu explozibil a atacat convoiul in cu care se deplasa de obicei seful diplomatiei de la Bagdad.

Violentele survin la o zi dupa ce doi soldati britanici au fost ucisi intr-o explozie, in sudul tarii, la Basra. Guvernatorul regiunii respective a facut un apel fara precedent, cerand inlaturarea sefului politiei locale si a unui inalt responsabil militar care conduce garnizoana din Basra, pe motiv ca acestia ar avea legaturi cu insurgentii.

Guvernatorul a mai acuzat si unii inalti clerici siiti ca ar sprijini militiile inarmate. Intre timp, premierul desemnat Nouri Maliki continua eforturile de formare a guvernului. Corespondentii BBC afirma ca ultimele atacuri fac parte din scenariul luptelor sectare care au cuprins Irakul in ultima perioada.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.