Presedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a facut ieri apel catre tarile musulmane sa renunte la radicalism, intr-un discurs tinut in deschiderea celui de-al cincilea summit al celor mai importante state islamice din lume (D8), ce se desfasoara in insula indoneziana Bali, transmit agentiile internationale de presa.

"Trebuie sa ne opunem violentei si radicalismului si, evident, terorismului. Fac apel ca fiecarte dintre tarile islamice sa adere la importantul nostru parteneriat in vederea reconstructiei civilizatiei islamice", a spus seful statului indonezian, in discursul sau inaugural.

Declaratiile privind abandonarea radicalismului survin in contextul in care presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, cunoscut pentru afirmatiile sale radicale, se afla intr-o vizita oficiala in Indonezia si se numara printre participantii summitului D8.

In declaratiile pe care le-a facut pe parcursul vizitei sale in Indonezia, Ahmadinejad a denuntat Occidentul si Israelul, ultimului promitandu-i "disparitia, intr-o buna zi". "Developing-8" (D8) grupeaza Bangladesh, Egipt, Indonezia, Iran, Malayezia, Nigeria, Pakistan si Turcia, organizatia servind in principal cooperarii economice si comerciale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.