Informatii socante apar la aproape un an de la atentatele sangeroase comise la Londra.

Serviciile britanice de informatii i-au supravegheat pe doi dintre kamikaze, dar au inchis investigatia din cauza resurselor insuficiente, se arata intr-un raport publicat de o comisie a Parlamentului Marii Britanii.
In document se precizeaza ca atacurile din 7 iulie 2005 ar fi putut fi prevenite daca MI5 ar fi avut mai multi agenti. Membri ai serviciului de securitate interna i-au supravegheat pe Mohammed Sidique Khan si Shehzad Tanweer, dar au fost insarcinati cu alte misiuni. Autorul raportului a recunoscut ca o atentie sporita ar fi putut alertat autoritatile asupra complotului.

Comisia de informatii si securitate a admis, totusi, ca la acel moment existau "prioritati mai presante" precum necesitatea prevenirii atacurilor asupra teritoriului britanic, de care se stia.

Ministrul britanic de Interne, John Reid, a precizat ca acum un an nu existau informatii potrivit carora Khan si Tanweer ar fi intentionat sa comita atacuri teroriste. Totusi, intr-un raport separat, oficialul a scris ca cei doi barbati au calatorit in Pakistan la sfarsitul lui 2004 si nu a exclus ipoteza ca ei sa fi intrat in legatura cu Al Qaida. John Reid afirma ca nu este sigur daca reteaua lui Bin Laden sau alta grupare terorista s-au aflat in spatele atacurilor din 7 iulie, soldate cu 52 de morti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.