Comandamentul de Rezerva al Armatei Terestre americane a blocat lasarea la vatra a 400 de ofiteri aflati in subordine, desi acestia au depasit durata stagiului militar obligatoriu. Indignati ca demisiile le-au fost respinse, ofiterii au dat in judecata Departamentul Apararii.
Ofiterii sustin ca si-au facut pe deplin datoria, in timp ce decizia Pentagonului de a le prelungi serviciul militar incalca statutul cadrelor militare in rezerva. Si totusi, in cazul lipsei de personal, actuala politica a Comandamentului Armatei de Rezerva nu le permite ofiterilor sa demisioneze, chiar daca au efectuat cei opt ani de serviciu militar obligatoriu.

Comandamentul Armatei de Rezerva a justificat aceste masuri prin faptul ca, fiind angajata in razboiul impotriva terorismului, armata americana se confrunta cu o lipsa acuta de personal. De asemenea, inainte de a fi lasati la vatra, ofiterii sunt obligati sa serveasca pe teatrele de operatiuni din Afganistan si Irak, sau in misiuni de aparare a teritoriului national.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.