Un om de afaceri a fost impuscat mortal, miercuri seara, la Sofia, cu cateva zile inainte de raportul Comisiei Europene care trebuie sa evalueze gradul de pregatire al Bulgariei pentru a adera la Uniunea Europeana, relateaza Mediafax

Ivailo Markov, in varsta de 42 de ani, a fost impuscat de cateva ori in cap si in piept in fata blocului in care locuia, situat in apropiere de Spitalul Militar. Barbatul a fost atacat in timp ce cobora din masina, in garajul subteran unde parca in mod obisnuit.

Politia a declarat ca persoanele care l-au atacat cunosteau foarte bine itinerariul barbatului, care in mod obisnuit se intorcea acasa in jurul orei 22.00 si se presupune ca l-au impuscat cu un pistol. Markov detinea doua companii in domeniul IT si constructiilor si, potrivit politiei, are antecendente penale pentru furt si jaf. In anii 1990, Markov a obtinut permisiunea de a administra o plaja in apropiere de Varna, de pe litoralul Marii Negre, iar numele lui este asociat cu mai multe hoteluri.

Markov este casatorit si are un baiat in varsta de 11 ani. El este unul dintre asociatii lui Milcho Bonev, impuscat mortal la 30 iulie 2004, la Sofia. Asasinatul vine intr-un moment cat se poate de dificil pentru Bulgaria, care ar putea rata aderarea la UE la 1 ianuarie 2007 din cauza slabelor performante in domeniul combaterii crimei organizate si a coruptiei.

Bruxelles-ul critica justitia bulgara pentru ca, in ciuda numeroaselor asasinate din ultimii ani, nici o persoana nu a fost pusa sub acuzare. Tensiunea la Sofia este maxima. Cu cateva zile in urma, premierul socialist Serghei Stanisev a cerut UE sa nu umileasca tara sa prin amanarea aderarii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.