Ambii sefi de guvern se confrunta cu dificultati in mentinerea la putere. Presa nu a scapat ocazia sa le adreseze intrebari cu privire la viitorul lor politic. Raspunsul celor doi lideri a fost mai degraba optimist. Tony Blair a suferit o dura infrangere in urma alegerilor locale de saptamana trecuta, cand laburistii au pierdute sute de posturi de consilieri.

Atat adversarii politici, cat si numerosi colegi de partid i-au sugerat sa se retraga. La randul sau, Dominique de Villepin se afla in centrul unui scandal de proportii, fiind acuzat ca ar fi ordonat constituirea unui dosar compromitator pentru contracandidatul sau din cursa pentru prezidentialele din 2007, Nicolas Sarkozy. Miercuri seara, presedintele francez Jacques Chirac i-a sarit in aparare premierului.

Intr-o interventie televizata, seful statului a condamnat dictatura zvonurilor, precizand ca Republica inseamna dictatura legii. Jacques Chirac a cerut celor care manipuleaza tot felul de speculatii in scandalul care a cutremurat scena politica franceza sa lase justitia sa-si spuna cuvantul.