Presedintele Bush a pledat pentru solutia diplomatica a crizei iraniene.

SUA au anuntat ca nu vor da un raspuns oficial scris scrisorii-surpriza trimise presedintelui Bush de presedintele Iranului Mahmud Ahmadinejad.
in scrisoare, dl Ahmadinejad afirma ca democratia occidentala si liberalismul au esuat.

Intrebat in cadrul unei intalniri publice, in Florida, ce va face daca Iranul va obtine arme nucleare, presedintele Bush a raspuns, fara a face o referire explicita la scrisoare: "Prima solutie, care cred ca se aplica, e diplomatia, si cred ca putem realiza asta prin diplomatie.

"Orice efort diplomatic trebuie sa aiba un scop comun, iar scopul comun in aceasta chestiune este tocmai acela ca iranienii sa nu posede arme nucleare sau capacitatea de a le fabrica." - a spus presedintele Bush.

La capatul convorbirilor de luni, reprezentantii celor cinci tari membre permanente ale Consiliului de Securitate au convenit ca Marea Britanie, Franta si Germania sa discute mai departe asupra urmatorului pas in relatia cu Iranul.

Acesta ar putea fi fie un pachet de masuri care sa recompenseze Iranul daca acesta accepta sa-si limiteze programul nuclear, fie posibile sanctiuni.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.