"Indonezia crede ca programul nuclear iranian este unul pasnic si ca toate problemele legate de acesta pot fi rezolvate intr-o maniera politica, prin implicarea energica a comunitatii internationale", a spus presedintele indonezian, la conferinta de presa comuna, cu liderul de la Teheran. In aceeasi conferinta de presa, Ahmadinejad a declarat ca "iranienii sunt capabili sa-si apere drepturile si interesele".

"Rezistenta poporului iranian urmareste nu doar sa garanteze drepturile lumii islamice, ci si pe cele ale intregii populatii de pe mapamond, in egala masura", a adaugat presedintele iranian, care a reiterat ca toate natiunile din lume au dreptul sa dispuna de realizarile tehnologice moderne si de drepturile garantate de Tratatul de neproliferare nucleara (TNP).

Ahmadinejad efectueaza o vizita oficiala de cinci zile in Indonezia, tara cu cea mai importanta populatie musulmana din lume, care ar putea juca rolul de mediator in conflictul international suscitat de intentiile nucleare ale Teheranului.