Reuniti la New York, ministrii din asa-numitul Cvartet - format din SUA, Rusia, UE si ONU - au decis sa sprijine crearea unui fond.

Ocolind canalele guvernarii Hamas, din acest fond se vor distribui bani direct cetatenilor palestinieni, timp de trei luni.

Ministrul de externe american Condoleezza Rice a explicat: "Statele Unite acorda 10 milioane de dolari pentru asistenta medicala. Iar comunitatea internationala incearca sa ajute."

In cele din urma, e nevoie de un guvern palestinian care sa accepte responsabilitatile si sa ne ajute sa continuam planurile de pace in regiune.

Condoleezza Rice

"Facem un apel catre Israel sa se implice. in cele din urma, e nevoie de un guvern palestinian care sa accepte responsabilitatile si sa ne ajute sa continuam planurile de pace in regiune", a declarat Condoleezza Rice.

In paralel, in Fasia Gaza au avut loc ciocniri intre suporterii miscarii Hamas si partidul Fatah.

La capatul unor negocieri care s-au prelungit pana noaptea tarziu, premierul palestinian Ismail Haniya a declarat ca cele doua factiuni rivale au convenit asupra unor masuri menite sa opreasca confruntarile armate dintre oamenii lor.