Pentru a fi confirmat in functie, nominalizatul lui Bush la functia de director al CIA, generalul Michael Hayden, va trebui sa se confrunte cu republicanii care nu agreeaza ideea unui militar la conducerea Agentiei.

Contrar previziunilor lui Bush, republicanii din Camera Reprezentantilor nu sint foarte incintati de numirea lui Hayden la conducerea agentiei civile de spionaj american, CIA. "Este omul nepotrivit, la locul nepotrivit", a declarat luni congresmanul Pete Hoekstra, liderul Comitetului de Informatii din Camera inferioara a Congresului. La scurt timp dupa criticile lui Hoekstra, "whip"-ul majoritatii republicane din Congres (adjunctul sefului grupului parlamentar care asigura omogenitatea votului parlamentarilor din partid), Mike Rogers, si-a exprimat si el nemultumirea fata de numire.

Senatul cu greutate

Camera superioara a Congresului este singura abilitata prin lege sa confirme numirea lui Hayden la sefia CIA. Nici aici insa el nu are prea multi prieteni, desi sta putin mai bine decit in Camera Reprezentantilor. Pat Roberts, presedintele Comitetului pentru Informatii din Senat, a declarat dupa numirea lui Hayden: "Desi ma opun nominalizarii sale, senatorii, inclusiv eu, vor avea intrebari importante pe care vor dori sa i le adreseze inainte de orice vot de confirmare".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.