14 aprilie 1912. Un transatlantic de lux s-a izbit de un aisberg in nordul Oceanului Atlantic si s-a scufundat in cateva ore, trimitand aproape 1.500 de oameni intr-un mormant inghetat.
Lillian Asplund a fost unul dintre supravietuitori. Avea atunci cinci ani si a reusit sa se salveze impreuna cu mama sa si un frate mai mic, de trei ani. Si-a pierdut, insa, tatal si pe cei doi frati, dintre care unul geaman. Angajata a companiei de asigurari State Mutual Life, Lillian s-a pensionat in 1971. In urma cu doua zile, ea s-a stins din viata, la onorabila varsta de 99 de ani, si va fi inmormantata maine. Lillian Asplund a fost ultimul supravietuitor al uneia dintre cele mai cumplite catastrofe din istoria maritima. Misteriosul Titanic, al carui drum inaugural de la Southampton la New York a fost pecetluit, a ramas de cateva decenii un obiect de studiu fascinant.

Tragedia Titanicului a fost imortalizata in filme, carti si expozitii. Interiorul castelului plutitor a fost reconstituit in cadrul unei expozitii, deschise la Atlanta, Georgia, in timp ce o copie a acestuia a fost realizata la Belfast si este admirata anual de zeci de mii de vizitatori din intreaga lume


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.