Ministrul francez de interne, Nicolas Sarkozy, ar putea sa il inlocuiasca pe Dominique de Villepin in fruntea guvernului, speculeaza presa franceza.

Elysee a reiterat cu fermitate ca inlocuirea premierului nu se afla pe ordinea de zi, acesta beneficiind de increderea "deplina" a sefului statului. Publicatiile din Hexagon se intrebau daca va capitula Chirac in fata lui Sarkozy sau va rezista cu Villepin la Matignon.

In orice caz, ieri au participat impreuna la ceremoniile consacrate celei de-a 61-a aniversari a victoriei asupra Germaniei naziste ce s-au desfasurat la Arcul de Triumf. Dupa o serie de esecuri, de la respingerea Constitutiei europene la revoltele din suburbii si criza contractului de munca pentru tineri, Chirac are parte de un sfarsit de mandat dificil, umbrit de scandalul Clearstream. Criza a aparut in urma unei denuntari calomnioase a mai multor personalitati politice, printre care si ministrul de interne, Nicolas Sarkozy.

Acesta a fost acuzat ca detine conturi secrete in strainatate, prin intermediul companiei financiare Clearstream din Luxembourg.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.