Lucratorii agentiilor umanitare continua sa solicite favoruri sexuale

Un raport al organizatiei Salvati Copiii acuza lucratorii agentiilor umanitare ca exploateaza sexual tinerele fete din Liberia, in Africa de Vest. Organizatia Salvati Copiii sustine ca practica devine din ce in ce mai raspandita, in ciuda faptului ca au fost impuse restrictii de catre comunitatea internationala in 2003, atunci cand a fost dezvaluita pentru prima data aceasta situatie.

Salvati Copiii spune ca, in ciuda promisiunilor din trecut, lucratorii agentiilor umanitare din Liberia continua sa solicite favoruri sexuale din partea populatiei locale, in schimbul furnizarii de alimente si servicii.

Raportul afirma ca fete care uneori au chiar varsta de doar opt ani admit sa intretina relatii sexuale cu barbati mai in varsta, cum ar fi politisti, profesori, lucatori umanitari sau soldati din forta de mentinere a pacii.

Cateodata in schimb li se ofera un drum cu masina prin oras sau sansa de a vedea un film la cinema.

In cele mai multe cazuri, abuzurile se petrec in taberele de refugiati unde au fost adusi copiii pierduti dupa razboiul civil.

Insa Salvati Copiii sustine ca practica devine din ce in ce mai obisnuita si printre familiile sarace, care isi trimit copiii sa faca bani, pentru a rezista dupa ce au revenit in satele distruse de conflict.

Organizatia Salvati Copiii cere guvernului liberian sa treaca la o politica de toleranta zero in ceea ce ii priveste pe cei vinovati de abuzuri sexuale.

Chestiunea a fost abordata de oficialii ONU cu noua presedinta a Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf.

Aceasta a opinat ca o buna modalitate de stopare a acestor practici ar fi o reconstructie rapida si un avans economic al tarii, care sa duca la crearea de noi locuri de munca.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.