Washington Post a publicat un raport al unei comisii nigeriene in care se afirma ca Pfizer a testat ilegal un medicament pe copiii nigerieni * Conform acelui document confidential, "experimentul Pfizer a fost <>"

Desi initial medicamentul Trovan a fost aprobat de FDA, dupa numai doi ani, acesta a fost interzis atat in Statele Unite cat si in Europa, dupa ce s-au inregistrat o serie de decese sau afectiuni grave

Spitalul de Boli Infectioase din Kano, Nigeria, trata pacienti bolnavi de meningita, in 1996, cand Pfizer a administrat aici copiilor medicamentul experimental Trovan
Specialistii in medicina nigerieni au stabilit ca cea mai mare companie farmaceutica din lume, Pfizer Inc. se face vinovata de incalcarea unor legi internationale.

Se pare ca Pfizer, in timpul unei epidemii in anul 1996, a testat un medicament neaprobat de autoritati pe copiii nigerieni care sufereau de afectiuni cerebrale, relateaza Reuters, care citeaza cotidianul Washington Post.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.