Unul dintre cele mai “gustate” topuri alcatuite de revista americana cu profil economic “Forbes” este cel in care este “masurata” averea presedintilor, monarhilor si dictatorilor lumii.

Surpriza ultimilor doi ani a reprezentat-o "omul de fier" al Cubei, Fidel Castro, care an de an si-a marit averea. Dezvaluirile l-au adus in culmea furiei pe liderul de la Havana, care pozeaza in erou al revolutiei socialiste in Marea Caraibilor.

Anul trecut "Forbes" a estimat averea "fiului poporului" cubanez Fidel Castro la nu mai putin de 550 de milioane de dolari. Dezvaluirea a produs o reactie furibunda a liderului de la Havana, care de cateva zeci de ani pozeaza in erou al revolutiei celor saraci, in costum verde de lupta, ca in vremurile bune ale Revolutiei, si cu un trabuc atarnat in coltul gurii.

In ultimul top al averii "Presedintilor, Monarhilor si Dictatorilor" alcatuit de Forbes, averea lui Fidel Castro ar fi ajuns la "confortabila" suma de 900 de milioane de dolari. Liderul cubanez raspunde ca averea sa este egala cu zero, insa revista americana afirma ca sumele care ii alimenteaza conturile ar proveni din controlul pe care il exercita asupra intreprinderilor aflate in proprietatea statului.

Liderul de la Havana a reusit chiar sa o devanseze si pe regina Angliei, Elisabeta a II-a, a carei avere provenita din proprietati imobiliare, pietre pretioase si colectii de timbre nu depaseste 500 de milioane de dolari. In averea reginei nu au fost incluse palatul Buckingham si nici celebrele bijuterii ale Coroanei.

Printre dictatori, Fidel Castro pare sa fie cel mai bogat, insa se plaseaza catre ultimele locurile ale topului in comparatie cu regii si seicii din Golful Arabiei care, in continuare, conduc detasat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.