Se strange latul in jurul fugarului Ratko Mladici

Politia din Serbia a arestat alti doi suspecti de complicitate cu fostul general Ratko Mladici, care se ascunde de zece ani de eforturile de a-l aresta si aduce in fata Tribunalului International pentru crime de razboi, unde este inculpat pentru comiterea de crime impotriva umanitatii in razboiul civil din Bosnia.
Numarul celor arestati suspectati de ajutarea fugarului Mladici a ajuns astfel la zece. Potrivit relatarilor a fost infiintata si o linie telefonica speciala, unde pot fi oferite informatii despre soarta fostului comandant miltar al sarbilor bosniaci.

Miercuri 3 mai, Uniunea Europeana a intrerupt convorbirile cu Serbia privind stabilirea de relatii mai stranse, din cauza neindeplinirii obligatiei de a-l preda pe Ratko Mladici.

Ratko Mladici "a ramas singur"

Carla del Ponte acuza autoritatile Serbiei ca l-au lasat sa scape pe Mladici, dar Premierul Kostunita spune ca fugarul a ramas singur

Fostul general este inculpat de Tribunalul de la Haga cu infractiunea de genocid, in legatura cu masacrul a circa 8000 de musulmani bosniaci de sex masculin la Srebrenita, in vara lui 1995.

In ultima vreme, cautarea lui Mladici s-a intensificat, iar politia a perchezitionat casa familiei sale dintr-un cartier al capitalei Belgrad. Potrivit relatarilor, casa, unde locuieste Darko, fiul lui Ratko Mladici, a fost inconjurata de trupele speciale.

Joi, Prim Ministrul Serbiei, Voislav Kostunita, declarase ca Ratko Mladici a ramas singur ca urmare a arestarii presupusilor sai complici. "Reteaua sa a fost deconspirata, iar se ascunde singur", a spus Premierul Serbiei.

Produrorul sef al Tribunalului de la Haga, Carla del Ponte, afirmase miercuri ca autoritatile il localizasera pe Ratko Mladici, dar i-au permis din nou sa scape.

Sursa: Bbc.co.ukTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.