Presedintele taiwanez Chen Shui-bian a fost constrans sa-si anuleze vizita in Statele Unite ale Americii dupa ce Washingtonul a refuzat avionului sau drept de stationare prelungita pe teritoriul american, permitandu-i doar sa aterizeze pentru realimentarea aparatului pe un aerodrom din Alaska, informeaza joi presa americana.

Liderul taiwanez isi programase in data de 5 mai o vizita in Paraguay, dupa care urma sa plece in Costa Rica, nu inainte insa de a vizita orasele San Francisco si New York din SUA.

Liderul taiwanez trebuia sa soseasca in data de 3
mai in Statele Unite ale Americii, dar avionul presedintelui de la Taipei nu a primit permisiunea de a ateriza in niciunul din cele doua orase americane. Departamentul de Stat american a explicat acest lucru prin faptul ca vizita lui Chen Shui-bian in SUA nu fusese convenita dinainte si, de aceea, statul american nu poate sa-i permita decat sa-si realimenteze avionul in Alaska.

Presedintele taiwanez a declarat ca, in pofida acestui incident, nu renunta la turneul in America Latina, chiar daca va trebui sa aleaga un alt traseu. Observatorii leaga refuzul Washingtonul de a aproba vizita lui Chen Shui-bian in SUA de decizia celui din urma de a dizolva Consiliul pentru reintregirea Taiwanului cu China, structura desfiintata in februarie 2006.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.