Guvernul Hamas a anuntat ca salariile functionarilor palestinieni vor fi platite din bani provenind de la Liga Araba.

Autoritatea Palestiniana nu mai plateste salariile functionarilor de doua luni de zile, din cauza faptului ca statele occidentale au oprit finantarea teritoriilor palestiniene.

Bancile Ligii Arabe au anuntat insa ca nu vor transfera bani in cuferele guvernului Hamas, ci direct in conturile angajatilor.

In teritoriile palestinene, locurile de munca sunt putine.

Majoritatea palestinienilor care au un loc de munca lucreaza ca functionari de stat.

Finantarea - o problema spinoasa

Practic, la ora actuala, Autoritatea Palestiniana are de platit salariile restante pe doua luni de zile a 160 de mii de functionari.

Multi palestinieni traiesc acum la limita saraciei, altii au inceput sa isi vanda lucrurile din casa ca sa faca rost de bani.

Multi palestinieni traiesc sub pragul saraciei

Autoritatea palestiniana are datorii de un miliard de dolari. Aceasta fiindca tarile Uniunii Europene, Statele Unite si Israelul spun ca nu pot aloca noi fonduri catre Autoritatea Palestiniana, daca Hamas nu renunta la violenta si nu recunoaste statul Israel.

In incercarea de a gasi rapid o solutie, Autoritatea palestiniana a apelat la Liga Araba, dupa cum explica ambasadorul Ligii Arabe la ONU, Yahir Mamasami.

"Liga Araba incearca sa gaseasca o solutie ca sa faca viata poporului palestinian mai usoara. Nu e in interesul nimanui sa impunem o blocada economica si financiara palestinienilor", a explicat dl Mamasami.

Se relateaza ca Statele Unite ar fi nemultumite de aceasta solutie pe care ar incerca sa o blocheze, chiar daca Liga Araba nu furnizeaza direct bani guvernului Hamas.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.