Orasul canadian Vancouver se pregateste pentru a gazdui Campionatul Mondial al Sculpturilor in nisip.

Vedeta editiei este cunoscutul artist indian Sudarshan Patnaik, castigator al concursului "Sandsation" de anul trecut de la Berlin. Dupa ce a abordat teme sociale inspirate de tragediile umane provocate de uragane, tsunami sau gripa aviara, Patnaik atinge anul acesta un alt subiect sensibil: lupta impotriva SIDA. Originar din Puri, o localitate din estul Indiei, artistul spune ca incidenta bolii asupra populatiei indiene l-a determinat sa aleaga aceasta tema.

Potrivit BBC News, una dintre lucrarile pe care le va executa pe nisipul de la malul Pacificului il va arata pe Ganesha, elefantul sfant in traditia hindusa, inconjurat de oameni care se roaga pentru eradicarea SIDA. Anul acesta, la Puri, artistul si-a pregatit participarea la concursul mondial al sculpturilor pe nisip prin executia unei alte lucrari pe tema SIDA, care ilustreaza efectele dezastruoase ale bolii asupra corpului uman.

O alta reusita a artistului a fost o sculptura din nisip negru, inalta de un metru si jumatate, copie a monumentului Taj Mahal, ridicata anul trecut chiar in fata mausoleului iubirii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.