Ministrii NATO au evitat ieri sa stabileasca un calendar clar pentru aderarea Ucrainei si Georgiei la Pactul Nord-Atlantic.

"Drumul Ucrainei catre statutul de mebru al NATO este ireversibil", a declarat ieri Boris Tarasiuk (foto stinga), ministrul de Externe ucrainean. Majoritatea analistilor se asteptau ca SUA sa transmita un semnal clar in directia integrarii Ucrainei si a Georgiei in NATO. Secretarului de Stat american, Condoleezza Rice, a adoptat insa un ton mult mai moderat: "Guvernul si poporul ucrainean vor trebui sa decida daca acest lucru este o prioritate pentru ei si daca sint gata sa munceasca foarte mult pentru a indeplini criteriile pentru aderare". Intilnirea de la Sofia a pregatit summitul NATO de la Riga, din noiembrie, cind Ucraina si Georgia ar fi dorit sa primeasca invitatiile de aderare, ceea ce nu se va intimpla insa inainte de 2008.

Rice cere eliberarea asistentelor bulgare

Dupa semnarea acordului privind bazele americane, Condoleezza Rice a luat pozitie fata de Libia, care tine in inchisoare cinci asistente bulgare, acuzate ca ar fi infestat copii cu virusul HIV.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.