Milioane de turisti au luat cu asalt gradina viitorului din Poitiers, in apropiere de Bordeaux, pentru a evada in lumea fantastica a robotilor si a tehnologiei multimedia.
Futuroscope, asa cum este botezat acest loc unic din Europa, atrage anual peste 30 de milioane de vizitatori, aproape un sfert fiind americani si asiatici. Potrivit coordonatorului proiectului, Jean Herve Madec, anul acesta, atractia parcului vor fi robotii, care isi vor face propriul show. Vizitatorii vor putea dialoga cu roboti actori, exploratori, humanoizi sau savanti. Apoi, cuprinsi de bratele lungi de sapte metri ale unui robot virtual, vor dansa vals sau rock’n’roll. Oamenii vor putea vedea lumea prin ochii unui cameleon, a unui King Kong mecanic sau se vor putea pune in pielea unei insecte vanate.

Tamagotchi, popularul animal digital al anilor ‘90, revine intr-o versiune care permite descifrarea magiei legate de inteligenta artificiala. Dupa sosirea noptii, vizitatorii sunt partasii unui show unic de lumini si lasere, care poate fi urmarit pe ecrane gigant sau pe o imensa scena acvatica cu o suprafata de 7.000 de metri patrati. Constructiile parcului sunt ridicate din metal si sticla si adapostesc cele mai noi tehnologii multimedia, cinematografice si audiovizuale, intr-un loc unic unde arta este pusa in slujba tehnicii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.