60% dintre bulgari se opun prezentei facilitatilor militare americane in Bulgaria.

Daca in Romania acordul similar nu a trezit proteste, bulgarii le cer yankeilor sa plece acasa.

Secretarul de Stat al SUA, Condoleezza Rice, semneaza astazi la Sofia, impreuna cu ministrul bulgar de Externe, Ivailo Kalfin, acordul pentru amplasarea de facilitati militare americane in trei baze din sudul Bulgariei. Sosita in capitala bulgara cu ocazia summitului informal al ministrilor de Externe NATO, Rice a fost primita ieri cu proteste de strada impotriva amplasarii facilitatilor. 5.000 de bulgari s-au strins in centrul Sofiei, la chemarea partidului extremist parlamentar Ataka.

Mitinguri antiamericane in Bulgaria

Demonstrantii arborau pancarte cu texte ca: "Yankeilor, plecati acasa!", "Condi, intreaba poporul bulgar" sau "Condi, nu vrem bombele tale". Daca in Romania amplasarea facilitatilor militare americane a fost acceptata fara probleme de populatie, 60% dintre bulgari se opun acestor facilitati.

Cu toate acestea, prezenta lor va conduce la crearea de locuri de munca si va aduce zeci de milioane de dolari in Bulgaria.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.