Grecii isi declara conationalii in virful piramidei sexuale, in timp ce belgienii sint siguri ca cei mai buni amanti sint in Italia.

Cind vine vorba despre sex, patriotismul dicteaza moda: o treime dintre europeni si un sfert dintre americani sint convinsi ca cei mai buni amanti se gasesc in propria lor tara. Acestea sint concluziile unei cercetari referitoare la atitudinile sexuale, realizate de GFK in 20 de tari din Europa si SUA, la cererea publicatiei "Wall Street Journal Europe".

Autohtoni, dar mai ales italieni

Din perspectiva renumelui sexual, cei mai multi romani se declara satisfacuti de propriii conationali, dar parerile pozitive se rasfring si asupra italienilor, francezilor si spaniolilor. Grecii sint insa principalii sustinatori ai resurselor autohtone, 77% dintre ei declarindu-si conationalii in virful piramidei sexuale. La polul opus, belgienii, germanii si olandezii nu cred ca cei mai buni amanti se gasesc in tara lor, ci in Italia.

De altfel, respondentii din alte 13 tari au plasat italienii pe primele locuri in clasament, locuitorii Peninsulei fiind si cei mai deschisi sa discute pe acest subiect, in timp ce danezii au fost cei mai inhibati.

La intrebarea cit de frecvent ar trebui cuplurile sa faca sex, conduc tot grecii, un sfert dintre ei considerind ca e bine sa se intimple de cel putin cinci ori pe saptamina, ridicindu-se simtitor deasupra mediei europene (10%) si americane (16%), in timp ce la coada clasamentului, cei mai lipsiti de pretentii in aceasta privinta sint cehii. Pentru romani, indiferent ca e vorba de o relatie stabila sau nu, frecventa optima a raporturilor sexuale variaza intre doua si patru ori pe saptamina, dar 44% se multumesc si cu mai putin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.