Administratia presedintelui SUA, George W. Bush, ia in calcul dublarea sumei, pusa ca recompensa pe capul lui Osama Bin Laden, seful retelei teroriste internationale Al-Qaida, aceasta putand ajunge la suma de 50 milioane de dolari, scrie "Time". In urma atacurilor de la 11 septembrie 2001 din New York si Washington, Administratia Bush a declansat urmarirea liderului Al-Qaida, stabilind initial suma de 25 milioane de dolari pentru orice informatie care va duce la capturarea liderului terorist, viu sau mort.

Trupe militare americane se afla in Afganistan, in zona muntoasa de la granita cu Pakistanul, unde se presupune ca s-ar ascunde liderul Al-Qaida, in incercarea de capturare a acestuia, dar, pana in prezent, cautarile nu au dus la nici un rezultat in acest sens. Potrivit saptamanalului "Time", Departamentul de Stat american va lansa o noua campanie in forta pentru capturarea celui considerat inamicul public numarul 1 al Statelor Unite ale Americii.

Noua suma oferita drept recompensa pentru capturarea lui Osama Bin Laden va fi propusa in cadrul Congresului american, care va avea loc la sfarsitul lunii februarie a acestui an.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.