Curtea Suprema a Italiei a confirmat victoria la limita a Uniunii de centru stanga, a opozitiei, in frunte cu Romano Prodi, in alegerile parlamentare, desfasurate pe 9 si 10 aprilie.

Curtea a examinat circa 5000 de voturi care nu fusesera luate in considerare, datorita dubiilor cu privire la validitate. in final Curtea Suprema a transat, confirmand victoria la limita, cu circa 25000 de voturi din 38 de milioane exprimate a Uniunii conduse de Romano Prodi in fata Casei Libertatii, coalitia de guvernare de centru dreapta a premierului Silvio Berlusconi.

Silvio Berlusconi - invins oficial

Pana acum Silvio Berlusconi a refuzat sa-si recunoasca infrangerea, spunand ca la votare au fost numeroase neregularitati.

Noul Parlament bicameral se va reuni la 28 aprilie. in Camera Deputatilor, Uniunea lui Romano Prodi dispune de 348 de deputati, fata de 281 pentru Silvio Berlusconi, cu un singur independent, iar la Senat, diferenta este minima: 158 la 156, cu un independent.

Prima misiune a noului Parlament, va fi sa aleaga, alaturi de reprezentanti ai regiunilor, noul Presedinte al Italiei. Mandatul de 7 ani al lui Carlo Azeglio Ciampi expira in luna mai si actualul sef al statului a declarat ca nu doreste sa fie el cel care desemneaza noul premier, ci succesorul sau.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.