Bush a respins cererea a sapte generali in rezerva de demitere a Secretarului Apararii, colorata electoral.

"Conducerea energica si sustinuta a secretarului Rumsfeld este exact ceea ce ne trebuie in aceasta perioada", a declarat simbata presedintele Bush, ca raspuns la cererea unui grup de sapte generali in rezerva ca Rumsfeld sa fie destituit din functie. Printre generalii protestatari se afla si Wesley K. Clark, membru marcant al Partidului Democrat. Secretarul Apararii a contraatacat vineri, intr-un interviu televizat: "Respect faptul ca doi sau trei oameni in rezerva au pareri diferite, dar, evident ca, daca dintre mii de generali si amirali, de fiecare data cind doi sau trei nu ar fi de acord, am schimba Secretarul Apararii, atunci am avea un adevarat carusel".

Capital electoral

In spatele cruciadei anti-Rumsfeld se gaseste si o motivatie electorala pentru opozitia democrata. Generalul democrat Wesley K. Clark este unul dintre numele vehiculate pentru prezidentiabilii la alegerile din 2008. Miza lui Clark nu este deloc mica, el fiind propus initial de democrati pentru alegerile prezidentiale din 2004, impotriva actualului presedinte Bush. Clark si-a retras atunci candidatura in favoarea lui John Kerry, dar este pregatit acum pentru o revenire in forta. Generalul Clark este fostul comandant al efectivelor militare ale NATO din Europa si este cunoscut ca generalul "antirazboi", fiind un critic ardent al deciziilor presedintelui Bush referitoare la invazia din Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.