Liderii Hamas au mare nevoie de fonduri

Conducerea Iranului intentioneaza sa-si demonstreze sprijinul fata de guvernul palestinian condus de gruparea militanta islamista Hamas.
Vineri, la Teheran, are loc o conferinta de solidaritate cu cauza palestiniana, la care se asteapta sa participe reprezentanti din mai multe zeci de tari.

Adunarea de la Teheran are loc in conditiile in care Occidentul incearca sa izoleze gruparea militanta islamista Hamas din cauza refuzului acesteia de a depune armele si de a recunoaste dreptul de a exista al Israelului.

Pentru a contracara presiunile venite dinspre Vest, Hamasul incearca sa obtina sprijin in lumea musulmana.

Imediat ce a ajuns la putere - in urma victoriei electorale - Hamas s-a vazut prins intr-o criza economica fara precedent.

Uniunea Europeana si Statele Unite au oprit finantari vitale pe care le ofereau guvernului palestinian.

Hamas a sustinut insa intotdeauna ca lumea musulmana ii va sari in ajutor.

Acum liderii gruparii militante islamiste care conduce Autoritatea Palestiniana merg la Teheran sperand sa obtina oferte concrete din partea liderilor arabi si ai altor tari islamice.

tarile din Golf au promis deja ajutoare de 80 de milioane de dolari, dar liderii palestinieni isi aduc aminte de faptul ca - in trecut - promisiuni similare facute de statele arabe nu au fost duse la indeplinire.

Liderii Hamas au insa nevoie de bani acum si au nevoie de certitudinea ca ei vor continua sa vina regulat - daca vor sa asigure functionarea scolilor si spitalelor, precum si plata salariilor unei adevarate armate de functionari publici.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.